КУ "Ананьївський ліцей №2 Ананьївської міської ради" місто Ананьїв
Головна » Статті » Новини » новини

Здоров’я дітей - понад усе

Проблема облаштування шкільного туалету у нашій школі стала цілковитою епопеєю. Багато років це питання піднімали батьки учнів школи та педагогічній колектив. Адже, облаштування теплого туалету приховує не лише проблему нашого піклування про здоров’я дітей, а й порушення права дитини на особисте життя. Тут цілком доречно було би перефразувати вислів і справедливо зауважити, що, якщо театр починається з гардероба, то школа зі створених умов і в першу чергу з санітарно-гігієнічної кімнати.

Багато хто мріє про вступ до європейської спільноти, але поки ми не навчимося поважати самих себе і створювати належні умови, варті елементарної людської гідності для наших дітей – ні про яку євроінтеграцію немає чого й говорити, і з цього приводу "коливати повітря". Врешті-решт на вулиці ХХІ століття, а з часів радянської доби практично . Наші діти так і продовжують, як і ми колись, ходити до холодних туалетів – який це дискомфорт, мабуть, усі знають, а про вплив на здоров'я, особливо жіноче, годі й говорити.

Облаштовані внутрішні санітарно-технічні кімнати у школах - це, насамперед, ознака рівня культури, дотримання гігієни та запорука здоров'я, найціннішого скарбу суспільства –дітей.

Саме тому останні два роки це питання було найгострішим у стінах закладу. Кажуть: «Просіть, — і буде вам дано, шукайте — і знайдете, стукайте — і відчинять вам!» Так і відбулося. Багато часу,нервів та оббивання порогів різних інстанцій призвело ,врешті, до того моменту,коли діти будуть мати змогу користуватися сучасним теплим санвузлом, розташованим у приміщенні ліцею. Завдячуючи енергійним діям батьківського комітету, порозумінню керівників району, керівника освітньої галузі, педагогічного колективу, громадськості в напруженому режимі завершувались комплекс оздоблювальних робіт та облаштування безперебійного водопостачання. Тому на фінішній прямій був дійсний «спурт», який вдало поєднувався з якістю завершу вальних робіт. Зазначу, що в наш нелегкий час важко було віднайти необхідний мінімум коштів для завершення будівельних робіт.

Внутрішній санвузол змонтовано з урахуванням сучасних технологій. Виконання робіт, їх якість перебували на контролі батьківського комітету школи  та особисто у начальника відділу освіти Колойденко М.В., який регулярно інформував керівництво району та громадськість про хід справ.

Щира подяка  виконавцю всіх підрядних робіт Берновезі А.А. та його комплексній будівельній бригаді  за такий щедрий і вкрай необхідний подарунок для дітей.

Категорія: новини | Додав: Admin (30.03.2015)
Переглядів: 377 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 73
Корисні посилання
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Кто сегодня был?