КУ "Ананьївський ліцей №2 Ананьївської міської ради" місто Ананьїв
Головна » Статті » Новини » новини

Олімпійський бал -2015

Шлях до Олімпу Знань

Ось і промайнув ще один навчальний рік, і ми знову радісно вітали всіх учнів школи на Святі «Олімпійський бал». Це свято – підсумок учнівської праці, яка приносить плоди пізнання, розуму, терпіння і наполегливості. Це свято вшанування переможців олімпіад та конкурсів, яке проходить під гаслом: «Майбутнє твориться сьогодні». Це гасло, під яким ми, вчителі школи, працюємо щодня на уроках та в позаурочний час з метою розвитку творчої особистості. Цей навчальний рік започаткував ще одну гарну традицію школи: початок Книги гордості, до якої будуть вноситись світлини та імена всіх обдарованих учнів, удостоєних нагород за відмінне навчання та перемоги в олімпіадах та конкурсах.

Нам є ким пишатися. У нас є потужний потенціал талановитої молоді.

Наше свято пройшло в два етапи: для початкової та для середньої і старшої школи. Найменші учні школи роблять лише перші кроки до якісної освіти, приймаючи участь в малих шкільних олімпіадах та різноманітних конкурсах. Найкращі з них отримали свої нагороди за перемогу та участь в районному конкурсі знавців української мови імені Петра Яцика, у Всеукраїнських конкурсах: «Колосок», «Кенгуру», «Грінвіч», «Соняшник».

Це такі учні початкової школи, як: Анастасія Штука, Мирослава Матвєєнко, Руслана Пізова (4-А клас); Ганна  Ротар , Анастасія Циж , Едуард Михайленко (4-Б клас); Анастасія Голубенко , Віолетта  Іващенко (3-Б клас); Марина Кольчак , Владислава Слабнюк (3-А клас); Анна Голубчикова , Максим  Кирлан , Єлизавета Літвінова (2-А клас); Анастасія Нестеренко , Ігор Шепель , Іван Татаренко І(2-Б клас)  А найталановитіші наші артисти та музиканти, без яких не відбувається жодне шкільне свято, отримали Грамоти та Подяки у номінації «Творча особистість».

Олімпійський бал в старшій школі розпочався з виступу молодої перспективної команди – екологічної агітбригади, яка була одною з кращих на районному фестивалі «Молодь обирає здоров’я». Свій артистизм, фізичну майстерність та активну громадянську позицію продемонстрували учні:Дарія  Ткач , Людмила  Пецкович (8-А клас), Сергій Листопад (7-А клас), Катерина Паращук , Денис Смоляр  (7-Б клас), Ірина  Лещенко  (6-А клас), Олена Матвєєнко (6-Б клас).

На нашому святі були присутні гості, які постійно підтримують ініціативи, спрямовані на розвиток творчого потенціалу підростаючого покоління. Це – керівник РМК Л. І. Березовська  та методист гуманітарного циклу РМК  В.Д. Настасенко , з рук  яких отримали свої нагороди найкращі учні школи: Анна Вторнікова , Марина  Цуркан  (11-А клас),  Микола Ярем,  Дар’я Козинська,  Сергій Котлик , Тетяна  Чернецька (10-А клас).

Сьогодні наш ліцей – це школа самореалізації для учнів та творчого пошуку для вчителів. Саме тому кожен навчальний рік відзначається участю великої кількостю дітей – учасників Всеукраїнських олімпіад з загальноосвітніх предметів. В цьому році їх було 314. Стабільно високий рейтинг та найбільшу кількість балів мають ліцеїсти, які перемогли в щорічному конкурсі «Учень року»: Микола Ярем  -21 бал, Анна Вторнікова  – 21 бал, Сергій Котлик  -18 балів.

21 століття – це століття освіти й духовності, пріоритетних знань і швидких змін. Відтак, навчання набуває нових ознак: потрібно вчити вчитися. Відчувають нові ознаки і учні, що посіли другі та треті місця у ІІ етапі Всеукраїнських олімпіад та приймають активну участь в інтелектуальних конкурсах. Вчителі школи з великою щирістю та радістю вручали їм нагороди у номінаціях: «Інтелектуальна надія школи», «Реалізація академічних здібностей», «Ерудит року», «Спортсмен року». 

А  найталановитіші наші артисти та музиканти, без яких не відбувається жодне шкільне свято, отримали Грамоти та Подяки у номінації «Творча особистість». Саме вони надихали присутніх своїми запальними танцями, своїм чудовим співом. Як завжди неперевершеними були Лещенко Іра та Димченко Євген, Матрос Стас, Пецкович Людмила. А приємним відкриттям свята стала дев’ятикласниця Гребенюк Тетяна, яка порадовала нас виконанням чарівної української пісні.

Велика подяка батькам - справжнім порадникам та друзям для своїх дітей, батькам, які не байдужі до шкільного життя, розуміють і підтримують вчительську працю.

 В завершенні свята директор школи Березовський В.П побажав учням не втішатися перемогами, а примножувати знання, бути мудрими та цілеспрямованими, не зупинятись на досягнутому, а старанно і гідно прагнути нових звершень.

 Символічний вогонь знань цього навчального року передав найкращий учень школи за підсумками попередніх років Рирмак Максим, звертаючись до учнів зі словами: «Я міцно тримав цей факел у своїх руках, я намагався нести його гідно та примножувати здобутки школи. Нехай вогонь таланту, волі та палкого серця освітить дорогу до Олімпу всім нам. Я передаю цей факел Миколі Ярем  та Анні Вторніковій , які мають міцно тримати його в своїх руках і освітлювати школу добром та жагою до знань».

«Справді, фортуна не всім посміхається;

Є у житті лиш єдиний гарант –

Не продається і не купується

Добре ім’я, любов і талант», -

з цими щирими словами-побажаннями попрощались з присутніми наші постійні ведучі Олімпійського балу вчителі К.М. Продан  та О.Б.Тимченко.

Н.І.Ковалишена, вчитель НВК « ЗОШ І – ІІІ ступенів школа – ліцей».

Категорія: новини | Додав: Admin (08.06.2015)
Переглядів: 424 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 73
Корисні посилання
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Кто сегодня был?