КУ "Ананьївський ліцей №2 Ананьївської міської ради" місто Ананьїв
Головна » Статті » Новини » новини

Робота вчителів під час карантину

Під час карантину вчитель має працювати! І ніхто не дасть чітких алгоритмів дій, тому що кожен вчитель, кожен педагогічний колектив має право обрати ту форму дистанційного навчання, яка є можливою для ситуації, що склалась в такий непростий час. На виконання Наказу МОН « Про запобігання поширенню коронавірусної інфекції та введення карантину у школах» директором Ананьївського НВК «ЗОШ І – ІІІ ступенів – ліцей – ДНЗ» Колойденком Михайлом Васильовичем був виданий Наказ про організацію дистанційного навчання учнів. Чи є стіни школи обов’язковим чинником для надання освітніх послуг дітям? Так, вчителі, діти, батьки звикли до класно-урочної форми навчання. І це, дійсно, є результативним. Але все частіше, на жаль, не з позитивних причин, виникає потреба організувати навчання в іншій формі. Наразі - це дистанційне навчання. Скоріше – це дистанційна робота по організації освітнього процесу в педагогіці партнерства: вчитель – учень – батьки. Адже без допомоги батьків вчителям нелегко досягти очікуваних результатів. Звісно, виникає питання, в чому саме полягає роль вчителя? Це не має бути лише постановка навчальних задач перед дітьми. Тому педагогічний колектив нашого опорного закладу під керівництвом директора НВК Колойденка Михайла Васильовича, заступників директора Глізнуци В. І., Анікєєвої Л.В.,  Ковалишеної Н. І. та вчителів інформатики, креативних та досвідчених педагогів: Тимченка О. Б., Венік Р.О. та Продан К. М. - на час карантину створили творчі групи вчителів,  з метою організації навчання учнів таким чином, щоб діти відчули роль вчителя у виконанні навчальних завдань. В школі складений тимчасовий розклад уроків, який розміщено на сайті школи. Кожен учень, вчитель, батьки, адміністрація мають можливість, обравши клас та предмет, за відповідним посиланням отримати доступ до теми та завдань. Вчитель – предметник підбирає начальний матеріал ( конспект, фото, відео, презентація, блоки навчальної інформації. тести тощо), використовуючи хмарні технології( Google диск, Dropbox, Padlet) готує все для уроку та розміщує посилання на підготовлений урок  згідно розкладу.

Для учнів початкової школи для здійснення інтерактиву між учнями та вчителем використовуються Viber, Telegram та уроки на сайтах ТМ « Розумники», « На урок» .

Обов’язковою умовою такого навчання є організований зворотній зв’язок, який здійснюється через соціальні мережі, а також через електронні пошти вчителів.

Також кожен вчитель вніс зміни у своє календарне планування, де вказав теми уроків, дату проведення, форму проведення уроку та вид зворотнього зв’язку.

В такому режимі вчителі працюватимуть стільки, скільки буде потрібно для того, щоб зберегти здоров’я своє та дітей.

Біда одна на всіх! Тому, шановні колеги, діти, батьки, бережіть себе!

Категорія: новини | Додав: Admin (19.03.2020)
Переглядів: 222 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 73
Корисні посилання
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Кто сегодня был?