КУ "Ананьївський ліцей №2 Ананьївської міської ради" місто Ананьїв
Головна » Статті » Новини » новини

Оздоровчий табір "Сонячна республіка"
 
    Для багатьох батьків із різних причин оздоровлення дитини в пришкільному таборі є єдино можливим. Далеко не кожна сім’я може відправити свою дитину на море або в дитячий санаторій, адже путівка  вимагає значних матеріальних витрат. Оздоровлення ж в пришкільному таборі, особливо завдяки підтримці міської влади і спонсорам – небайдужим людям, стає доступним кожній сім’ї, а для  малозабезпечених і багатодітних сімей, дітей-сиріт – узагалі безкоштовним.


 
   Для школи пришкільний табір, або шкільний майданчик, як його звикли називати, достатньо наболіле питання. Організація його роботи й функціонування протягом трьох тижнів  лягає на плечі адміністрації школи та вчителів початкової ланки. В учнів старших класів цей час співпадає з іспитами та практикою, тому вчителі – предметники працювати в табір приходять лише на незначний час. Дуже важко розрахувати на творчу енергію  та ентузіазм учителя по закінченню навчального року, коли нервова система виснажена й потребує відпочинку чи хоча би зміни діяльності. Вихованцям пришкільного табору також важко за рядом обставин, адже значний час вони проводять в школі. Міськи парки та стадіон, звісно, сприяють відпочинку дітей, але не завжди сприяє погода.

 
     Як, попри всі «мінуси», зробити час перебування в таборі цікавою, корисною та яскравою частиною літніх канікул? Вихід тут один. Не можеш змінити обставини – зміни своє ставлення до них, перетвори «мінуси» на «плюси»! Замінити рутинну повсякденну роботу творчою, скрізь бачити позитив, не зводити оздоровлення учнів тільки до харчування, прогулянок на свіжому повітрі, не відкидати жодної цікавої та корисної пропозиції стосовно організації табору – ці завдання треба виконати, щоб табірна зміна не перетворилась на змарнований час.

 
   Наш табір НВК  «ЗОШ І – ІІІ ступенів – ліцей» м. Ананьєва називається «Сонячна республіка». У таборі  сім  загонів: « Ластівка», «Усмішка», «Динаміт», « Веселка», « Промінчик», « Козачата», « Сонечко». Кожен загін має девіз та власну речівку. Стіннівки загонів не мають певного зразка, але завжди пов’язані з вибраною назвою. Найбільш популярними рубриками газет
є : «Про нас», «Цікавинки з життя загону», «Наші захоплення»; власні колонки, до яких діти додають свої творчі особисті роботи ( вірші, твори – мініатюри, малюнки) або інформацію, що їх зацікавила.
      Із першого дня в таборі розпочинається змагання між загонами. На ранковій лінійці оголошується план заходів на день.

  
      Виховна робота у пришкільному оздоровчому таборі « Сонячна республіка» базується на розвитку дитячої ініціативи, самодіяльності, колективної творчої справи. Звичайно, що реалізація завдань змісту роботи залежить від педагогічного колективу, його виховного потенціалу та майстерності. План виховної роботи насичений різноманітними заходами та складається з урахування побажань дітей. В цьому році найцікавішими та найяскравішими заходами були « Міс табору», «Свято печеної картоплі», «Пісенний каламбур»,
«День англійської мови», «День гумору та сміху», спортивні змагання, святкові концерти, присвячені відкриттю та закриттю табору.
  Звісно, що без творчої наснаги вихователів та всіх, хто причетний до організації та проведення відпочинку дітей, все це було б нездійсненим.
 Велика подяка вихователям: Кондратович Л. П., Поляк Л. В, Мазурян В. І., Радзивіловій Г. О., Гліченко Л. І., Чередниченко І. П., Кушнір Н. П.; учням – вожатим, які були закріплені за кожним загоном; учням-фізкультурникам – Рирмаку Максиму та Котлику Сергію; вчителю музики Пшеничному В. І., кухарю  Ротар О.Д,   медсестрі  Івановій О. А.

 

     А завдяки старшій вожатій Жикол Г. П. та її асистенту Кіріяк Марині, про роботу нашого пришкільного табору можна дізнатись зі змістовної  мультимедійної презентації та відеороліку.  «Ласкаво просимо в країну здоров’я, відпочинку та радості, під назвою «Сонячна республіка» - таким девізом розпочинається цей проект – презентація.
 

      І в наш нелегкий час не залишились осторонь «нашої країни відпочинку» небайдужі батьки учнів та наші спонсори. Це, як завжди чемні та уважні до шкільного життя, люди: Мунтян В. Ф.- директор підприємства «Ананьїв-хліб», Ярем М. М. – Настоятель Храму Олександра Невського,
Рирмак О. А. – приватний підприємець. а також Нєгур Т.В., Молдавська К.П., Поліщук Т.І., Слободяник Н.І., Бойко Д.М., Снєгур Т.П., Горбатюк С. І.,
Нєгруца С.С., Рябчук С.А.,
Кісс В.В., Мержієвський В. І.
        А організувала та провела змістовну роботу нашого пришкільного табору її невтомний та компетентний начальник  – вчитель вищої категорії Ротар Олена Антонівна. Щира подяка їй за належно організований та гідно проведений відпочинок дітей!
Підготувала соціальний педагог Ковалишена Н. І.

Категорія: новини | Додав: Admin (20.06.2013)
Переглядів: 1268 | Коментарі: 2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 73
Корисні посилання
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Кто сегодня был?