КУ "Ананьївський ліцей №2 Ананьївської міської ради" місто Ананьїв
Головна » Статті » Новини » новини

«Її музи кольору Всесвіту»

Відкладіть на хвилинку всі негайні справи і прослідкуйте за стрілкою свого годинника, будь ласка.  Пройшла хвилина. Це означає, що двісті  п 'ятдесят   нових людей вступили на поріг свого дитинства.

«Одного разу, в спекотний сонячний день, 13 серпня 2001 року, в рік Змії під знаком Лева, народилась маленька дівчинка. Це була – Я. Іванова Яна Юріївна. І хоча 13 серпня, це був понеділок, я достатньо везуча, щаслива і цей день – мій найулюбленіший. Я радію сонцю, зеленим деревам, блакитному небу.»

Так писала про себе наша героїня чотири роки тому. Сьогодні нічого майже не змінилося в її відношенні до життя. Тільки подорослішала і додалось бажання бути побаченою, почутою, вислуханою. Їй пощастило: Бог нагородив її багатьма талантами і в  кожному вона намагається досягти вершин і це їй вдається: в школі естетичного виховання відвідує і клас ксилофона (педагог Колодєєва А.А.) і художню студію (педагог Тичина О.А.).  Останнім часом співає в ансамблі «Калина» при Районному будинку культури. Яна давно зрозуміла – що талант – це в першу чергу робота над собою, це вміння робити щось краще за всіх і при цьому отримувати задоволення. Але цю якість потрібно розвивати, приділяти йому чимало часу й сил. Без усього цього талант нічого не коштуватиме. Всі її захоплення підтримують батьки.

На думку прийшла притча: «Дізналися люди, що у їхньому місті відкрилась крамниця, в якій продається все, що забажаєш.  Навідалась до цієї крамниці одна жіночка і попросила: «А чи можете ви продати мені «Любов»,  «Багатство», «Здоров’я»? «Можемо», - відповів продавець і пішов у комору. Через деякий час повернувся, тримаючи коробочку. «І це все?» - запитала жінка. «Так», - відповів продавець. «Ви, що не знали, що ми продаємо тільки насіння».

Так, готових «рецептів», правил для роботи з дитиною не існує, оскільки не існує двох однакових дітей. Кожен дорослий, а тим паче учитель повинен виробити власний стиль.

Головним, вважає Яна, для неї на сьогодні – є навчання. Адже їй вдається і тут досягати не абияких висот. Дев’ятий рік – відмінниця. В цьому навчальному році приймаючи участь в семи олімпіадах ІІ етапу районних предметних, вона займала тільки призові місця.

А коли настав час ІІІ етапу обласних олімпіад, її вчитель географії, Глізнуца В.І., не вагаючись, запропонувала Яні взяти участь, попрацювала з нею і не помилилася. Вони привезли ІІІ місце – це  достойна перемога. Дуже важливо, щоб прочитавши нашу розповідь про талановиту дівчинку, ще і ще раз нагадав кожен собі прості істини: перша – школа – це початок всього. Вона, як ніхто інший перетворює людину в особистість. Саме тут ми починаємо розкриватись, робити першу суттєву заявку про себе. В школі ми будуємо своє «Я»: по цеглинці, тяжко, повільно, обережно.

Друга істина – ви можете не знати своїх можливостей і меж вашого дару. Так можна прожити все життя зі скарбом в руках і навіть не знати про це. Тому пам’ятайте слова Сократа: « У кожній людині є сонце. Тільки дайте йому світити».

Таке сонечко сяє в нашому місті – Яна Іванова.

Здоров’я тобі, нових досягнень. І користуючись нагодою в передсвяткові дні, хочеться поздоровити тебе,сестричку. твою матусю, бабусь, прабабусю, твоїх вчителів – жінок зі святом і побажати, щоб кожен прийдешній день Ви зустрічали з посмішкою, з передчуттям радості, із впевненістю і щиросердечним спокоєм, і Ваші серця будуть зігріті теплом, повагою рідних і близьких.

Бережіть себе і Україну!

 

Заступник директора з виховної роботи

НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – ліцей»

Анікєєва Л.В.

Категорія: новини | Додав: Admin (01.03.2016)
Переглядів: 352 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 73
Корисні посилання
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Кто сегодня был?